Rengør nemt din glasvase

Da vi gerne ser, at dine købte produkter står lige flot i hjemmet mange år frem, vil vi løbende udarbejde guides med gode ideer til dig, som indebærer alt lige fra udsmykning af vaser til, hvordan man bedst vedligeholder. Der er mange god råd, og vi har her samlet de bedste.

 

Guide: De 3 bedste måder at rense glas vaser

Glas vaser er både en af de bedste og flotteste måder til at udsmykke sin bolig på. Om det er med store smukke blomster i, eller om det er som akvarium, kan By Balis vaser, grundet sit stærke glas, bruges til lige det, du ønsker. Dog kan meget brug, f.eks. mange forskellige blomster, som over tid forældes i vaserne, efterlade en del snavs, hvilket for mange kan være et projekt at få rengjort. Derfor har By Bali lavet 3 gode råd, som sørger for, at dine vaser står klare som nye, hver evig eneste gang.

1. Brug salt og eddike: Start med at lave en blanding, som består af ½ spiseskefuld salt, og tilsæt herefter hvid eddike for at fuldende blandingen. Skrub det mod resterne i vasen, efter den er blevet vasket med skummet vand. Lad det sidde i 10 minutter og herefter kan det tørres væk med en børste eller svamp.

2. Alka Seltzer til vasen: Brug her produktet til rengøring af mindre vaser, som du hverken kan få din hånd eller børste ind i. Her skal du fylde vasen med varmt vand, og efter det skal du slippe 1-2 tabletter ned og lade dem gøre arbejdet. Dette er en meget nem løsning.

3. Gør det med bagepulver og eddike: Denne metode minder lidt om punkt 2 – Du skal fylde vasen med varmt vand, hvorefter der skal hældes en spiseskefuld bagepulver og noget hvid eddike i. Hvis det er en stor vase, skal der bruges mere bagepulver. Dette vil rense glasset, og fungerer især godt til mineralaflejringer, der ikke kommer af med normal skrubning.